Det anbefales både influensavaksine og oppfriskningsdose med oppdatert koronavaksine til personer i risikogruppene. Risikogruppene for influensa og korona er stort sett sammenfallende, med noen unntak. Se lenkene under for å se hvem som er i risikogruppe og som anbefales vaksine:

https://www.fhi.no/va/influensavaksine/influensavaksine-risikogrupper/#hvem-br-vaksinere-seg

https://www.fhi.no/va/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksiner-mot-de-enkelte-sykdommene/koronavaksine/?term=#indikasjon

 

Oppfriskningsdose koronavaksine

  • Oppfriskningsdose koronavaksine kan tilbys tidligst 3 måneder etter siste vaksinedose, men et lenger intervall (f.eks. 6 mnd) vil som regel gi en bedre immunrespons. 
  • I tilfeller hvor det er bekreftet covid-19-infeksjon kan man vente i 3-4 måneder med å ta en ny oppfriskningsdose. Personer som likevel ønsker en oppfriskningsdose tidligere, kan tilbys det forutsatt at man er symptomfri.

Lillestrøm kommune har ikke lenger avtale med apotekene om koronavaksinering. Koronavaksinen kan fås på Vaksinesenteret i Lillestrøm. Time til vaksinering bestilles på kommunens nettside: 

https://www.lillestrom.kommune.no/koronainformasjon/koronavaksine/koronavaksinering/#tider

Dersom det er utfordringer med å bestille time på nett, ring vaksinesenteret på  940 07 002 (hverdager 08.30 - 10.00) eller send e-post til bookingstotte@lillestrom.kommune.no.